Domaine Cazes

sprawdź szczegóły
Od swojego założenia w roku 1895 winiarnia Cazes była w awangardzie regionu Rousillon, stawiała na innowację i maksymalne wykorzystanie cech terroir tej specyficznej katalońskiej ziemi. Winiarze z Cazes jako pierwsi posadzili tam szczepy bordoskie (merlota i caberneta), jako pierwsi wdrożyli też produkcję win organicznych i biodynamicznych, a obecnie są największą całkowicie organiczną winiarnią we Francji. Rousillon słynie jednak z czego innego: vin doux naturel, win naturalnie słodkich, wzmacnianych spirytusem winnym i starzonych od dwóch do nawet kilkudziesięciu lat w beczkach lub tankach ze zwiększonym dostępem powietrza. Najlepsze z nich spędzają około roku z tego czasu w szklanych gąsiorach, wystawione na działanie palącego słońca Katalonii, dzięki czemu nabierają większej głębi smaku.
Wina producenta
Oto zbiór win prezentowanego producenta
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixelpixelpixelpixelpixelpixel